Matbloggstoppen

söndag 11 december 2011

Hovmästarsås / gravlaxsås

Till den goda milda gravlaxen vill jag ha en god och mild sås, denna variant görs med äggulor i som gör den fantastiskt god. När du gör den så är det viktigt att tillsätta oljan lite i taget så att den inte skär sig.

En rejäl sats som räcker både till laxen och senapssillen.

2 dl vanlig senap
2 äggulor
1/2 dl socker
4 dl rapsolja av neutral sort
1/2 pkt fryst hackad dill
Salt och peppar

Häll i socker, äggulor och senap i food processorn (går också bra i en bunke med visp till) Kör igång maskinen (börja vispa), tillsätt oljan i en tunn stråle se till så att den blandas in hela tiden. När all olja är iblandad så vänd ned dillen, kör inte i den i maskinen då blir hela såsen illgrön. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll upp i en burk, om du varit noga med hygienen så håller den i 3 veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar