Matbloggstoppen

onsdag 28 december 2011

Rödvinssås

Godast blir detta självklart om du kommer över riktig fond eller kokar själv men det är inte alltid man hinner så här kommer en genväg.

4 personer

3 dl kraftigt rödvin
1/2 gullök finhackad
3 dl vatten
2 buljongtärningar (kött ekologisk)
1 liten morot finhackad
1 klick smör
maizena mjöl
salt, peppar och lite socker
coloritsoya

Fräs löken och moroten i lite smör tills löken är blank och genomskinlig, slå då på rödvinet och låt det koka tills hälften återstår. Tillsätt sen vattnet och buljongtärningarna och låt det hela koka till ungefär hälften återstår smaka av med kryddorna och färga den med lite soya. Sila sen bort grönsakerna och låt det hela koka upp red av så att den blir lite simmig. Innan du serverar så kanske du behöver hålla i lite vin för att få en frisk rödvinssmak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar