Tänkte att det skulle bli älgköttbullar i enbärsgräddsås men då stod grillen ute i trädgården och ropade så jag tänkte om. Det fick bli dessa korvarna och lite råstekt potatis/kålrot och en god sallad.
4 personer
500 gr älgfärs (brukar finnas fryst)
1 ägg
1dl. havregryn
1 dl medelhavsyougurt
1 gullök finhackad
salt och peppar
1 kålrot och ca. 10 potatisar (mindre modell)
olja
Blanda alla ingredienser smaka av med salt och peppar och låt smeten stå och dra under tiden du fixar tillbehören. Skala rotfrukterna och tärna dom till pytt i panna storlek lägg i kallt vatten. sätt ugnen på 150 grader och sätt in en långpanna. Häll av vattnet från rotfrukterna och låt dom torka, häll i olja i den heta långpannan och häll i rotfrukterna, stek i ugnen tills det är mjukt och gyllenbrunt, rör då och då så att dom stekt runt om. Forma korvar i storlek som järpar och stek eller grilla dom tills är klara. Innan du serverar salta och peppra rotsakerna.
Lingonyougurt
2 dl. medelhavsyougurt
2 msk. lingonsylt
salt och peppar
Blanda ingredienserna smaka av med salt och peppar.
Servera med vitkål, selleri och rödbetssallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar