Matbloggstoppen

torsdag 14 april 2011

Grönärtspuré soppa

En grön soppa kan ju passa idag när solen skiner och vårvärmen ligger i luften .

4 personer

500 gr. frysta ekologiska ärtor
6 dl vatten
1 gul lök hackad
2 buljongtärning ekologisk grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde
salt och peppar
olja till att fräsa löken i

Fräs löken i lite matolja tills den är blank och mjuk, häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna. När buljongen kokat upp lägg i de frysta ärtorna och koka i 7 minuter, ta upp ärtor och lök och lägg i en mixer (går bra med stavmixer också), mixa slätt och tillsätt sen purén i buljongen låt koka upp och tillsätt grädden salta och peppra om det behövs. Servera med en klick medelhavsyoughurt, lite riven pepparot och eller lite stekt bacon. Hedvig gillade och Oskar tyckte sådär, pappa tyckte att det var kanon. Om du vill servera denna soppa som förrätt så tillsätt lite mousserande vin vid serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar