Matbloggstoppen

onsdag 6 april 2011

Inkokt laxfilé med stuvad bladspenat

Koka in fisk är något vi ofta glömmer, här kommer en variant där laxen serveras varm.

4 Personer

4 Laxfilébitar à 150 gr. utan skinn
3 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk ättiksprit
1/2 gul lök
en lite bit morot

Koka upp allt utom laxen och låt sjuda i 15 minuter, smaka av så att lagen smakar lite salt och surt. Lägg försiktigt i fiskbitarna och låt det hela koka upp. när det kokar dra av det från plattan och lägg på locket.Låt det hela stå i 10 minuter.

Gör under tiden den stuvade spenaten.
400 gr fryst spentblad lösfrysta
1 liten finhackad gullök
1 dl vispgrädde
1 msk. vetemjöl
lite smör
Salt, peppar och lite muskotnöt

Smält smöret i en stekpanna, fräs den hackade löken, när den är mjuk så häll i spenaten det går bra fryst, fräs till vätskan nästan är borta. Strö över vetemjölet och blanda runt, häll sen på grädden och låt puttra tills du är nöjd med konsistensen, smaka av med salt, peppar och muskotnöt.

3 kommentarer:

  1. Gott med lax! Och quinoasallad! Och spenat!

    Quinoa, havre och en bra müsli är för övrigt tre saker som inte går att uppbringa i en italiensk mataffär, även om där finns mycket annat gott.

    SvaraRadera
  2. Detta ser och låter gott ut, måste provas. Tack för inspiration!

    SvaraRadera
  3. Kul att vi kan inspirera fler. Hör gärna av dig och berätta vad du tyckte efter att du provat. Fin blogg ni har, söt liten tjej.
    Sylvia

    SvaraRadera