Här tillsammans med älgen |
Vad hindrar oss från att laga god mat på bra råvaror alla dagar i veckan? Vi skulle säga planering och idétorka. Med god planering och bra idéer så tror vi att det blir lättare att äta god vällagad mat med gott samvete som dessutom alltid är laktosfri. Vi ville göra detta för att hjälpa andra med planeringen och samtidigt vill vi få chansen till mer inspiration och en levande diskussion om vad och varför vi äter och till vilket pris.
torsdag 7 april 2011
Vitkål, selleri och rödbetssallad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej Sylvia! Till apelsinsaften behövs: 2 kg apelsiner, 10 dl vatten, 18 dl socker, 2 msk citronsyra och 2 kryddmått natriumbensoat. Gör så här: Skrubba apelsinerna i ljummet vatten, torka av, skala av det orange skalet med en potatisskalare i en bunke, häll över strösocker och citronsyra, koka upp vattnet och häll över, svalna, dela och pressa ur apelsinerna och blanda i saften, blanda lite av saften med natriumbensoat och tillsätt. Sila saften i vanlig silduk och häll därefter upp på flaska! Klart!
SvaraRadera