Matbloggstoppen

torsdag 7 april 2011

Vitkål, selleri och rödbetssallad

Här tillsammans med älgen
Blanda lika delar finstrimlad vitkål, tunt skivad blekselleri och riven rödbeta med pressad citron flytande honung olivolja salt och peppar. knåda salladen så att den blir mjuk.

1 kommentar:

  1. Hej Sylvia! Till apelsinsaften behövs: 2 kg apelsiner, 10 dl vatten, 18 dl socker, 2 msk citronsyra och 2 kryddmått natriumbensoat. Gör så här: Skrubba apelsinerna i ljummet vatten, torka av, skala av det orange skalet med en potatisskalare i en bunke, häll över strösocker och citronsyra, koka upp vattnet och häll över, svalna, dela och pressa ur apelsinerna och blanda i saften, blanda lite av saften med natriumbensoat och tillsätt. Sila saften i vanlig silduk och häll därefter upp på flaska! Klart!

    SvaraRadera