Matbloggstoppen

söndag 10 april 2011

Chilensk chilisås

Detta är ett recept som har kommit till efter det att jag åt Chilenska enpanads hemma hos en kompis, hennes mamma brukade alltid ge mig en burk då och då för att hon visste att jag gillade den så. Gör en sats och häll upp det som inte går åt på en ren glasburk så håller den i ett par veckor. Såsen är god att använda till det mesta och inte minst till grillat.

2 krukor koriander¨
Här tillsammans med Ouinoabiff med musslor
4 st gröna chilifrukter
1 pkt små ekologiska plommontomater 250 gr.
1 gullök
lite spiskummin
1/2-1 dl olivolja
Salt och peppar

Dela chilifrukterna och ta bort mellanväggar och frön (om du vill ha mer styrka behåll då lite frön) och lägg i mixern, dela löken grovt och klipp av koriandern och lägg i även det i mixern, kör igång så att det blir hackat. Lägg sen i tomaterna (dela dom på mitten och ta ur lite av kärnorna innan), kör sen allt till en slät röra häll sen i olivoljan lite i taget till du är nöjd med konsistensen, smaksätt med spiskumminen och saltet.

2 kommentarer:

 1. Jennie Carlsson, Evas mamma3 februari 2012 kl. 13:40

  roligt att se recept på Pebre! Tror det finns lika många recept på den såsen som det finns chilenska familjer :) Vi gör den med mer tomat och fuskar ibland med sambal oelek om man inte har färsk chili hemma.
  vitlök är också gott i och persilja funkar om inte det finns koriander.

  gott till allt. Framförallt till empanadas men även till grillat kött. Eller som alternativ till Salsa när man gör tacos :)

  SvaraRadera
 2. Hej jennie, kul att du kommer med fler tips på hur man kan tillaga den här fantastiskt goda såsen.Har du fler chilenska rätter som du kan tipsa om tar vi gladeligen emot dom.

  SvaraRadera