Börja med att göra degen, gärna i en matberedare.
2½ dl vetemjöl
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 gr smör (rumstemperatur)
Mät upp mjöl, socker och vaniljsocker i skålen. Lägg i smöret i små klickar. Arbeta snabbt ihop degen. Degen ska inte vila, utan platta ut den med mjölade fingrar i en spingform.
Till Citronkräm.
3ägg
2 dl socker
½ dl vetemjöl
rivet skal av 1 stor citron
pressa saften ur citronen ca 5-6msk
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt vetemjöl och citronskal + saften.
Häll smeten i degformen och grädda i ugn på 175grader ca 25 minuter. Citronkrämen kommer att vara lite lös när du tar ut den, det är ok eftersom den kommer att "efter" stelna. Pudra över rätt mycket florsocker direkt efter att du tagit ut ur ugnen.
Servera med visp grädde.
Självklart är alla ingredienser ekologiska, extra viktigt att tänka på när man använder de rivna citronskalet. Gifterna sitter gärna i skalet på citronen och går inte att tvätta bort.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar