Matbloggstoppen

fredag 22 april 2011

Ost och skink paj till konst utflykten

Frukost på Piratens och svärmor gör pajer till dagens utflykt. Pajerna svänger hon ihop på bara ett par minuter, degen har gjorts dagen innan. Idag blir det ost och skinka.

Pajdeg:
250gram vetemjöl
125gr smör
3/4 dl iskallt vatten
1krm ättika

Smöret finfördelas i vetemjölet, därefter blandas vatten tillsammans med ättika och blanda ihop allt till en deg. Låt degen vila ett tag i kylen, går även bra att frysa om man vill göra en paj ett par dagar senare.

Fyllning:
4 ägg
4 dl mjölk
1 dl riven ost
200 gram strimlad skinka
salt och peppar

Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Lägg den strimlade skinkan i botten på paj skalet. Häll över ägg och mjölk blandningen. Avsluta med att strö över osten. Ställ in i ugnen på 180 grader ca 30min. Kontroller att pajen är fast.

Vi började med ett besök i Kristianstad på Grand Hotel där ett antal konstnärer ställde ut sina verk. Efter det bar det iväg mot Åhus. Vi besökte ett par stycken konstnärer,vi hittade ett par tavlor som vi gillade men dom var tyvärr redan sålda.  Sedan fick det så klart bli en glass på "Glassbåten" nere i hamnen.
Pajen som vi fick med oss intogs på stranden, de var ett fantastiskt härligt väder. Oskar ville helst bada, men vi fick honom att vänta till i sommar.

När vi var tillbaka på Piratens bjöds det på fördrink på terrasen, Dry Martinis, skakad precis som James Bond vill ha den eller svärfar Gunnar. Och för övriga Gin Tonic.En härlig vårmiddag med varmtrökt lax från ett litet rökeri i Åhus, kokt potatis och örtsås med pressgurka.

Vitt vin som verkligen passade bra till det här. Rekomendation kommer här efter.

Vårig efterrätt, Kryddmarinerad Apelsin med naturell youghurt,mmmmm.


Imorgon blir ytterligare en utflykt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar