Matbloggstoppen

lördag 23 april 2011

Utflykt till Kjugekull

Dagen startar med att svärfar Gunnar steker pannkakor innan frukost. Vi äter en frukostbuffe som vanligt. Pannkakor till barnen och Bresola med en god sallad tas med till ett fantastiskt Kjugekull.

Där blommar Baksippor och Gulvivor!!

Oskar och Hedvig klättrar på alla klippor och flyttblock. Avnjuter lunchen med en utsikt över äng och Ivösjön. Smakar så bra att äta utomhus och trevligt sällskap.
En glass avnjöts på Bäckaskogsslott och därefter gick färden mot Piratens.
Vi förberedde inför morgondagens påskmiddag genom att lägga in sill och baka Karins makalösa citronpaj (Recept kommer här på bloggen).
Sen lagades en härlig påskaftons middag som bestod av: Förrätt Röktlax smörgås med bubbel



Varmrätt: Lammfilé med gräddstuvad knipplök, ungsrostad potatisklyftor och stuvade murklor.
Till det serverades två röda viner.

Riktigt gott!
Dessert: Pannacotta med årets första rabarber


Imorgon kommer förhoppningsvis en försenad påskhare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar