Matbloggstoppen

måndag 11 april 2011

Lammbullar med timjan och tomat

Gott lamm mitt i veckan.

Ingredienser 4 personer

500 gr lammfärs ekologisk
1 ägg ekologisk
1 dl skorpmjöl ekologisk
2 dl vatten
salt och peppar

såsen
1 rödlök i grova tärningar ekologisk
2 msk. tomatpuré ekologisk
1 1/2 dl. vatten eller rödvin
1 köttbuljongtärning ekologisk
1 krossade tomater ekologiska så klart
Timjan
1 pkt. svarta bönor jag provade en ny ekologisk

smör att fräsa löken i

Blanda alla ingredienser till köttbullarna var försiktig med vattnet, ta lite i taget så att skorpmjölet hinner svälla. Fräs löken när den börjar bli mjuk så häll i tomatpurén och fräs den en liten stund (när man fräser tomatpurén så blir det en mindre rå smak). Häll på vattnet eller rödvinet, buljongtärningen de krossade tomaterna och timjanen låt det puttra en stund och smaka av med salt och peppar. När du är nöjd med smaken rulla köttbullar och plumsa ned dom i såsen och låt dom puttra till dom är genomkokta. Avsluta med häll i bönorna (som du hällt av och spolat av) och låt dom bli varma servera med nykokt pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar