Matbloggstoppen

torsdag 14 april 2011

Pasta Carbonara

Det Italienska sättet att göra Carbonara

300 gr spagetti
4 ägg
4 msk. vatten
1 pkt Bacon, ekologiskt så klart
svartpeppar och peppar


Koka pastan, undertiden strimla baconet och stek det i en stor stekpanna, vispa ihop äggen och vattnet smaka av med salt och svartpeppar ( carbonara betyder kolarhustru och svartpepparn skall symbolisera sotflagor ifrån kolmilan) . Häll av spagettin och spola snabbt med lite vatten, låt den droppa av. Lägg sen ned spagettin i den varma stekpannan med baconet och blanda runt, häll på ägget och blanda tills det att ägget börjar stelna då är det klart (äggen skall fortfarande vara krämiga alltså inte äggröra). Servera med nyriven parmensanost , svartpeppar och om man vill en extra äggula.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar