Matbloggstoppen

tisdag 26 april 2011

Spagetti och köttfärssås

Snabb god och bra start på  veckan

4 personer

1dl röda linser
1 gullök finhackad
2 vitlöksklyftor i bitar
2 burkar  krossade tomater
500 gr köttfärs
2 köttbuljongtärningar
600 gr spagetti
3 msk tomatpure
ca: 1/2 dl vatten
salt och peppar
oregano

Börja med att skölja linserna i lite vatten, häll sen av det och koka dom mjuka i en kastrull tillsammans med 1 burk krossade tomater och vattnet samt en buljongtärning. Stek under tiden köttfärsen i lite olja när kött färsen är stekt så lägg i löken och vitlöken och låt det fräsa en stund.
När linserna är mjuka så mixa tomatblandningen med en stavmixer till en slät sås (Hedvig gillar inte att se linserna, om du inte har problem med det så kan du hoppa över detta moment). När löken har fräst med en stund tillsätt tomatpurén och lät den fräsa en stund så försvinner den rå smaken. Tillsätt sen den mixade tomatröran, burken med dom krossade tomaterna, buljongtärningen salt, peppar och oreganon. Låt sen såsen puttra (det är gott att smaka av med något sött som bryter mot tomaten te.x. socker eller ketchup) det är gott om den få puttra länge. Koka under tiden spagettin och servera med färskriven parmensanost.
Denna rätt gjorde jag med bara ekologiska råvaror, i denna rätt blir inte den ekonomiska skillnaden speciellt stor, bra utmaning för er att prova.

1 kommentar:

  1. Jennie Carlsson, Evas mamma3 februari 2012 kl. 16:59

    smart att mixa linserna med tomaterna!! Jag har blivit totalt sågad när jag har försökt få med lite linser i köttfärssåsen... Tack för tipset!!

    SvaraRadera