Matbloggstoppen

måndag 28 november 2011

Kokt kycklingfilé med dillsås

Det är sällan jag kokar saker fast det blir så gott, här har jag gjort med smaken av dillkött men mycket snabbare att laga. Jag tog ett helt paket kycklingfilé så att det räckte till lite luncher.

900 gr kycklingfilé
1 morot
1 gullök
1 liter vatten
25 gr smör
1 dl vetemjöl
1/2 pkt fryst dill
1/2-1 msk vitvinsvinäger
salt, peppar och lite socker

Koka upp en liter vatten med moroten och löken som du skalat och skurit i grova bitar, tillsätt salt så att det smakar gott, låt koka i 5 minuter. dela kycklingfilén på mitten och lägg ned den i spadet koka tills den är klar ca 15 minuter, lyft då ur de ur buljongen. sila vätskan men släng den inte utan spara den i en skål. Smält smöret i kastrullen tillsätt sen mjölet under omröring lite i taget. När allt mjöl är irört så häll i lite buljong i taget så att det hinner lösa sig. När allt är i så koka såsen försiktigt under omröring i 5 minuter. Häll i dillen och smaka av med vinägern, salt och socker det skall smaka lite sötsurt (om du vill ha såsen lite rundare i smaken tillsätt lite vispgrädde) . Avsluta med att lägga i kycklingfilén och låt den bli varm, servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar