Matbloggstoppen

söndag 20 november 2011

Marinerad rostas

Rostas är en del av rostbiffen, på senare år har det blivit populärt att tillaga som oxfilé, det blir gott men du får inte genomsteka den för då blir den torr och seg.

4 personer

500 gr rostas
1,5 dl rött vin
2 cm ingefära
3 vitlöksklyftor
Timjan
Svartpeppar

Det blir godast om du marinerar i 2 dygn. Skiva ingefäran och vitlöken tunt, gnid in köttet med peppar och timjan. Lägg sen köttet i en plastpåse och slå på viner samt fördela ingefära och vitlök över köttet och knyt ihop påsen. Lägg påsen i en skål som du ställer i kylen, vänd den så ofta du ser den så att köttet marineras runt om. Ta sen ut köttet i god tid innan det skall stekas så att det blir rumstempererat. Häll av marinaden (kan användas till rödvinssås) och torka av köttet. Bryn köttet och salta det kör det sen i ugnen på 100 grader med termometer tills den visar 58 grader låt köttet vila 10 minuter skär det sen i tunna skivor och servera med krämig potatisgratäng och ljummen rotsakssallad med fetaost.

1 kommentar:

  1. Toppenrecept! Både rostas och rotsakssalladen! Dock är det alldeles för lite kött om man är 4 vuxna. Jag gjorde på 1 kg och det räckte till 6 personer (kvinnor) och då hade vi ändå förrätt innan. :)

    SvaraRadera