Matbloggstoppen

tisdag 1 november 2011

Stekt gösfilé

Jag var och hälsade på mamma i helgen hon packade ned lite fryst gösfilé som jag lagade till dagen efter.

4 personer

500 gr gösfilé med skinn men utan fjäll
vetemjöl
1,5 dl vitt vin (eller vatten och 0,5 fiskbuljongtärning)
1,5 dl vispgrädde
1 finhackad liten gullök
2 tsk. fransk senap
0,5 dl finhackad dill
smör
salt och peppar

Vänd filéerna i vetemjöl och bryn de i smör salta och peppra (dom skall bara brynas inte stekas klara) lyft ur de ur stekpannan och lägg i löken, låt den bli mjuk häll då på vinet eller vattnet+buljongen och låt det koka i ca 5 minuter. Häll sen i grädden och den franska senapen och låt det koka ihop ytterligare 5 minuter smaka av med salt och peppar, lägg sen i gösfiléerna och låt de puttra klart i såsen avsluta med att den finhackade dillen och servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar