God knaprig fisk med en slät tomatsås och nykokt pasta
4 personer
400 gr fiskfilé jag använde torsk
1 dl riven ost
1 dl mannagryn
2 ägg
1 dl vetemjöl
olja och smör
salt och peppar
Tomatsås
1 brk krossade tomater
2 sardellfileér
1 gullök
1 morot
1/2 brk vatten
salt och peppar
smör
Dela torsken i rätt små bitar, salta och peppra och lägg på en tallrik. Blanda mannagryn och ost i en djup tallrik, blanda ägget med 2 msk vatten också i en djup tallrik. Häll på vetemjöl på torskbitarna och vänd runt så att det täcker. Sätt på en stekpanna med olja blandat med smör (skall vara ca 1 cm) låt den bli varm, när den är varm så lägg i fisken som du först vänt i ägget och sen i mannagrynsblandningen stek de tills de är bruna lägg upp på hushållspapper. När alla är klara så stoppa i de i ugnen på 160 grader i 5 minuter.
Tomatsåsen
Hacka löken och fräs den mjuk i lite smör, när den börjar bli mjuk så tillsätt sardellerna och fräs med, skala och skiva moroten under tiden, häll i tomaterna och moroten samt lite vatten låt det hela puttra i 10 minuter salta och peppra, mixa den med en mixerstav så att den blir slät. servera med nykokt pasta och fisken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar