Matbloggstoppen

tisdag 29 november 2011

Kryddgratinerad falukorv

En enkel ugnsrätt som man kan krydda hur man vill, Jag gjorde detta på ny grekisk youghurt som nu finns laktosfri.

4 personer

600 gr falukorv
1 dl riven ost
5 dl grekisk youghurt 10%
1,5 msk maizenamjöl
1/2 finstrimlad purjolök
1/2 pkt lösfrysta spenatblad
salt, peppar, paprikapulver, spiskummin, mald ingefära och peppar


Blanda youghurt med purjolöken och mjölet samt osten, samksätt med salt, peppar, spiskummin, paprika och ingefära. Häll ut den frysta spenaten i en ugnsfast form smaksätt med salt och peppar samt lite muskot. Skiva korvan och lägg ut den i ett snyggt mönster så att den täcker spenaten, avsluta med att hälla på youghurtbalndningen och grädda i ugnen på 175 grader i 20 minuter, servera med cous cous.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar