Matbloggstoppen

tisdag 8 november 2011

Wallenbergare med rårörda lingon

Lite pyssel att göra, lättast är det om du har en food processor annars går det att röra men tänk då på att röra i lite i taget.

400gr kalvfärs
2 dl vispgrädde
2 ägg
Salt och peppar
ströbröd

Kör färsen i en food processor häll i äggen och späd sen försiktigt med grädden, tillsätt lite i taget och se till att grädden blandas in innan du tillsätter mer, smaka av med salt och peppar (gör ett stekprov och smaka på det). Sprid ut ströbröd på en stor skärbräda och klicka biffar detta blir 6 st. strö sen över ströbröd så att det är på båda sidorna, bryn de i smör och kör de sen klara i ugnen på 140 grader det tar ca. 10 minuter. Servera med lite brynt smör, potatismos, rårörda lingon och gröna ärtor 8idag körde jag broccoli)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar