Matbloggstoppen

söndag 20 november 2011

Mamma Kerstins konjaks kringlor/Julkakor

Dom här kakorna hade vi alltid till jul när jag var liten, Konjakskringlor, Chockladsnitt, Pepparkakor och Mocarutor fanns alltid.Och dom låg i en fin stor gammal kakburk.

200gr smör
100gr socker
425gr vetemjöl
1tsk bakpulver
1dl konjak

Till garnering
pärlsocker

Rör ihop smör och socker. Tillsätt hälften av vetemjölet som du har blandat med bakpulver och därefter konjak. Avsluta med resten av mjölet. Kavla ut degen ungefär lika tjock/tunn som en ½ blyertspenna. Använd en sporre för att få ut "remsor" (½cm breda) av degen och vik ihop till en kringla. Pensla kringlan med lite vatten så att pärlsockret fastnar. Vänd ner ena sidan i pärlsockret. Lägg på en plåt med bakplåts papper och sätt in i ugnen på 200grader ca 7min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar