Matbloggstoppen

lördag 19 november 2011

Utflykt till Gårdsbutiker

Idag var det dax att fylla på med lite av varje i kyl och frys. Så det blev en utflykt till våra fantastiska gårdsbutiker.
Första stoppet blev vid Saltåkvarn för att byta kokboken vi fått i present (har den redan) till Saltåkvarns nya. Och inköp av havregryn, mjöl, linser och ris.

Där efter bar det av till DeVilda för att köpa deras viltfärs. De blev älg, dovhjort och rådjursfärs. Högrev av älgkalv och en bit rökt vildsvin.

Ett stopp på Järna Vedugnsbageri är ju givet. Där blev man frestad att köpa allt, men den här gången testade vi ett nytt, Fyrkorn som var väldigt gott. En baguette, Levain och varsin bulle på vägen :-) När vi inte bakar själva så är det här vi handlar vårt bröd.

Sist men inte minst Molstabergs Säteri!! Här träffade vi Elisabeth och Johan där vi handlade Lammfärs,ölkorv och Fårytterfié. En lammfond till att göra en god sås på. De slank även med ett par små påsar Tyrrell´s chips.

Just nu tillagas Fårytterfilén där vi använder lammfonden.
Recept publiceras här på bloggen inom kort.Nu kan vi njuta av den goda maten som vi kan tillaga av alla goda råvaror veckor fram över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar