Matbloggstoppen

tisdag 15 november 2011

Tagliatelle med valnötspesto (från Tomas Tengbys Italienska kokbok)

I fredags var jag på en jättetrevlig tjejmingel fest och där fick jag en lott på vägen in. Jag som aldrig brukar vinna något, vann!!! Och vinsten var en fantastiskt fin Italiensk kokbok av Tomas och Ulrika Tengby. Jag hittade ett recept genast som jag ville laga och här kommer det.

De blev lika gott som jag trodde :-)
200gr valnötter
1knippe bladpersilja
1 vitlöksklyfta
2dl olivolja
30gr parmensan
1dl vispgrädde
salt
400gr tagliatelle

Rosta valnötterna i en torr stekpanna tills det börjar dofta nöt och de fått lite färg. Låt svalna.

Lägg valnötter, persilja och krossad och skald vitlök i en matberedare och kör tills det är finhackat. Tillsätt under tiden olivolja i en tunn stråle. Blanda sedan ner nyriven parmensan och grädde. Smaka av med salt.
Utan matberedare: finhacka, mortla och blanda ner oljan.
Koka pastan, bland med såsen och servera genast.

1 kommentar:

  1. Vad roligt att du hittade något i den fina boken. Ser ju gott ut det där.

    SvaraRadera