En bra gryta med nudlar till
4 kycklingfiléer
2 gula lökar
1 kvarts savojkålshuvud eller vitkål
1 brk. cocosmjölk vi använder kung markattas
1 näve frysta ekologiska ärtor
1 pressad lime
fisksås
rött curry pulver
salt och peppar
olja till stekning
Koriander
lite socker
Skala och dela löken i grova tärningar, gör det samma med kycklingen och kålen. Stek kycklingen så att den blir brun runt om i en stekpanna, salta och peppra. Fräs den gula löken i en kastrull med lite olja tills den är genomskinlig, häll i den brynta kycklingen. Tillsätt kålen och fräs den mjuk, häll i cocosmjölken, limesaften, curryn (smaka av hur mycket du vill ha så du får rätt styrka), lite fisksås och en nypa socker. Låt det hela koka tills kycklingen är klar smaka av med salt och peppar och om du vill ha red av den med lite maizena och vatten, avsluta med att de gröna ärtorna. Servera med nykokta nudlar.
Fantastiskt bra recept! Lagar detta typ en gång i veckan! :)
SvaraRaderaMvh,
Fredrik
Verkligen roligt att höra! Bra att bli påmind om ett recept, det här ska jag göra i veckan :-)
SvaraRadera