Matbloggstoppen

lördag 28 maj 2011

Utflykt till Järna

Efter att vi har lämnat barnen på varsitt kalas drog vi iväg solo till Järna trakten för att handla och äta lunch. Måste ju passa på att "lyxa" till det någon gång när man är barnfri ett par timmar :-)
Vi började med ett besök på Skillebyholm Gård för att köpa en del plantor till trädgården. Vi köpte en planta Svarta Cocktailtomater, Basilika, Kronärtskocka och Timjan. Ett besök i butiken och vi köpte plommon mos, köttfärs från Skillebyholm Gård och ett ljust durumbröd. Nu fattas bra en planta slang Gurka, är slut på många av ställena som vi brukar köpa på :-(
Efter det kurrade de ordentligt i magen så vi bestämde oss för att prova det omtalade fiket Åsgatan 2. De var minst lika bra som vi hade hört att de skulle vara. Vi beställde en varsin halv brunch som idag var pocherat ägg på durumbröd. Jag tog ett gott grönt te och Lars en dubbel espresso. Vi avslutade med något sött, jag en bulle med rabarber kompott och Lars en Nougat glass från Hansens. Allt var otroligt bra!!! Ett ställe man inte får missa.
Åsgatan  2 ligger vägg i vägg med Järna Stenugns Bageri, de är dom som bakar brödet och bla bullarna som serveras på Åsgatan 2. De krävs ett besök där med!! Vi köpte med oss frukt och nötbröd samt två Pretzels Kringlor. Kringlorna tog vi tillsammans med vår fördrink under lördags kvällen.
Från Järna Vedugnsbageri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar