Oskar hjälper mig att filéa |
Till 4 personer
4 makrillfiléer
vetemjöl
smör och olja till stekning
salt och peppar
till linssalladen
Missa inte att steka med rommen |
2 msk kapris, välj större italiensak
1 zuccini
5 soltorkade tomater
saften av en 1/2 citron
lite olivolja
Olja att steka i
salt och peppar
Koka upp 1 liter vatten och häll det över linserna i en stor skål och låt det stå i 1 timme. Skär zuccinin i bitar och stek den i oljan tills den fått färg, salta och peppra och häll den i en skål tillsätt kaprisen, soltorkade tomater som du strimlat, citronsaften och olivolja. Häll sen i linserna och smaka av med salt och peppar.
Vänd makrillfiléerna i vetemjölet och stek dom i en blandning av smör och olja, börja med att steka kött sidan stek sen skinnsidan tills den blir knaprig och servera med den sidan upp, glöm inte att salta och peppra.
I dag ska jag steka makrill.Men har sparat receptet,för övriga grejer till salladen finns inte hemma.
SvaraRaderaHärligt! Makrill är såå gott.
SvaraRaderaHej!fyra makrillar till fyra betyder att en är hungrig!För snålt tilltaget!Annars gott.Vänl.Inger
SvaraRadera