Matbloggstoppen

söndag 8 maj 2011

Kosläpp

Idag har vi vart på en heldags utflykt i Sörmland och sett när kossorna fick komma ut efter den långa vintern. Vi var på Ökna lantbruks skola, kossor, hästar, lamm, höns, möss, vaktel, kaniner, ormar, ödlor fick vi träffa, ja det var nästan bättre än Skansen.
Vi fick kanel bullar med mjölk när vi satt i gräset och tittade på alla glada kossor som hoppade och skuttade runt.
 Vi åkte hästskjuts runt gården, allt var så bra arrangerat.
Därefter fortsatte vi runt på en del loppisar så klart. Men målet var Molstabergs Säteri för att köpa ekologiskt närproducerat lamm och får kött. Fantastiskt trevligt ställe!! Så välkomnande och bra service. Vi köpte lammentrecote, får innerfilé och korvar från gårdens lamm tillverkade av Taylor & Jones, Molstaberg Maroco. Smakprov av Molstabergs korv Birger Jarl.
Båda korvarna var väldigt goda som dom övriga produkterna. Men Maroco föll oss bäst i smaken när det gäller korvarna. Kan bli en favorit vid sommarens
grillningar.
 Ni måste verkligen besöka Molstabergs Säteri. Tanken var att vi skulle äta crepes där men dom som har hand om det var sjuka. Så det fick bli en sväng in till Gnesta där vi åt en sen lunch i solen på restaurang Gnesta Strand.

Senare under kvällen lagade vi en fantastisk middag med dagen inhandlade varor.
Jag föll även för en fin skål med fjärilar och insekter på som vi serverade potatisen ur, fanns på Molstabergs Säteri. Återkommer med keramikerns namn.

Allt grillades och serverades med ungsrostad potatis, salsa  och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar