Anders var den som stod för matlagningen och vi andra njöt.
(Från Paulo Roberto kokbok)
500gram Kort Pasta
250gram körsbärstomater eller cocktailtomater delade i halvor
2msk olivolja
Pesto:
10 soltorkade tomater i olja, fin hackade
2vitlöksklyftor hackade
3msk pinjenötter fin hackade
3msk kapris fin hackade
12st svarta oliver, ur kärnade fin hackade
8 stjälkar basilika
2msk olivolja
1½msk olivolja och salt
Koka pastan. Blanda sol torkade tomater, vitlök, pinjenötter, kapris, oliver, basilika och olivolja till en pesto undertiden som pastan kokar. De finhackas och blandas lättast med en mixer eller en matberedare.Värm olivoljan (2msk) i en stor stekpanna. Tillsätt tomat halvorna låt dem fräsa i 4-5minuter, men se till att så många tomater som möjligt behåller formen som halvor. Lägg ner pestoblandningen i stekpannan låt den puttra tillsammans med tomterna på svag värme i 5-8minuter. Låt pastan rinna av i ett durk slag. Häll över pastan och olivolja (1½msk) med tomater och pesto. Rör om noga så att allt blandas ordentligt. Smaka av med salt. Servera pastan rykande hett!!
Löpar lunch i Farsta |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar