Matbloggstoppen

fredag 27 maj 2011

Torskrygg med tapenad cremé

Äntligen fredag kväll och det härligaste är att snart är det måndag igen. God mat som är lätt att laga, lägg lite tid på morgonen med rimningen så blir torsken gudomlig.

4 personer

500 gr torskrygg MSC märkt så klart, innan du går till jobbet på morgonen så salt och sockra filén lika mycket av varje och ett tunnt tunnt lager, sätt plast över och låt stå i kylen.
4 st rödbetor
1/2 fänkål
creme fraiche
2 tsk tapenad, här kör jag färdig på burk
salt och peppar
smör

Skala rödbetorna dela dem och skär dem i rätt så tunna skivor stek dem sen på medelvärme i smör, vänd dem då och då, när de börjar bli mjuka så lägg i fänkålen som du strimlat fint se till att det finns gott om smör att steka i. Sätt ugnen på 160 grader och lägg fisken i en oljad ugnssäker form och ställ in den, det tar ca 10 minuter för fisken att bli klar hellre lita mindre bakad än för mycket. Blanda creme fraicheen och tapenaden smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt potatis och på bilden ser ni utgallrade räddisskott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar