Matbloggstoppen

torsdag 19 maj 2011

Stekt rödspätta med dansk remouladsås

Äntligen finns det MSC märkt rödspätta. Detta är en enkel klassiker med smak av Danmark.

4 personer
600 gr rödspätta filé, fryst MSC märkt
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
smör och olja att steka i
salt och peppar

såsen
1 dl majonäs
15 skivor smörgåsgurka
1/2 lite gullök
1 msk kapris (ta en lite dyrare burk med större kapris)
curry
citronsaft
salt och peppar

Knäck äggen i djup tallrik och vispa upp dom med 3 msk. kallt vatten. Häll upp mjölet och ströbrödet på varsin tallrik. Börja med att vända filéerna i vetemjölet sen i äggen och sist i ströbrödet ( du kan behöva fylla på med mjöl och ströbröd). Stek dom sen i olja och smör så att dom blir riktigt frasiga och gyllenbruna.
Hacka löken och smörgåsgurkan fint blanda med majonäsen. Smaka av med curry, kapris, citronsaft, salt  och peppar
servera med nykokt potatis och dröm dig till Nyhamn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar