Matbloggstoppen

onsdag 23 februari 2011

Falukorvspytt med basilikasås

Ibland hinner jag inte det som var tänkt så istället för makrill så blev det idag falukorvspytt i ugnen med en kall basilikasås.

Ingredienser till 4 personer
500 gr falukorv
8 medelstora ekologiska potatisar
3 ekologiska morötter
3 ekologiska  palsternackor
2 ekologiska gula lökar
(jag hittade också lite ekologiska jordärtskockor i kylen akta dig vad goda dom blir ugnsbakade)
3 dl gräddfil, det finns tyvärr inte ekologisk lakosfri
1 burk färdigkokta ekologiska bönor typ borlotti
Fryst basilika
salt och peppar
Matolja

Sätt ugnen på 230 grader och ställ in en långpanna. Tvätta potatisen och skiva den, skala och skiva resten av rotsakerna och lägg allt i en stor bunke, häll på lite olja och blanda runt så att det kommer olja överallt. Häll upp rotsakerna i den varma långpannan och kör i ugnen ca 10 minuter rör sen runt.  Strimla falukorven under tiden och när rotsakerna börjar börjar bli mjuka fördela korven över dom. Under tiden blanda gräddfilen med basilika salt och peppar. När korven börjar få färg häll över bönorna som du spolat av med lite vatten, låt det hela gå i ugnen i ca 5 minuter, ta ut och peppra, salt kan behövas men korvens sälta brukar räcka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar