Matbloggstoppen

söndag 6 februari 2011

Kött och rödbetsbiffar med rotsaker

I dagens biffar har jag blivit inspirerad av min kollegas Jennys blogg (se länken längst ned på sidan) när hon skriver om kombinationen ost och rödbetor så här kommer en variant.
Ingredienser gott och väl till fyra personer.
700 gr. Köttfärs lokalproducerad köpt hos Carlsson
3 kokta pressade potatisar se till att den svalnat lite
3 St. råa rödbetor
1/2 gul lök
1 Ägg
Ett paket ekologisk fetaost
Lite vatten att späda med så att du får en smidig färs.

Riv de skalade rödbetorna och löken på rivjärnets grova sida och blanda med färsen, potatisen,ägget salt och peppar. Gör ett stekprov och smaka av om färsen är god. Tänk på att fetan smakar salt. När du är nöjd så smula och blanda i fetaosten, jag sparade en bit att dekorera med. Gör biffar, jag gjorde 10 st på denna mängd. Stek dom i smör tills de har fått fin färg kör de sen klara i ugnen på 150 grader i ca. 10 minuter. Till detta serverades rostade rotsaker i ugnen.
Ingredienser 
1 Skalad kålrot i klyftor (kålrot i ugnen blir riktigt gott och långt ifrån rotmos)
3 Ekologiska Palsternackor skalade och delade i fyra bitar på längden
Snyggt att lägga upp det tillsammans och smula över lite feta 
6 st ekologiska potatisar med skal men i klyftor
4 Ekologiska morötter i skivor
Lite olja till långpannan

Sätt in en tom lånpanna i ugnen 225 grader, ha bara i olja så att det täcker botten. När plåten och oljan är varm så lägg i rotfrukterna och baka i ugnen ca 20 minuter, rör om då och då men låt rotsakerna ta färg.
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar