Matbloggstoppen

onsdag 2 februari 2011

Sellerisallad med senap och valnötter

Vi har tittat en del på den fantastiska serien River Cottage, där fokuseras på att nyttja närproducerat och säsongsråvaror samt ta tillvara gamla kunskaper. Senaste avsnittet vi såg så hyllades sellerin och det förtjänar den verkligen, många har svårt för smaken men i denna tappning blir den mild och fin och tar inte över.
Sellerisallad med smak av Waldorf

Ingredienser
1/2 Normalstor rotselleri
3 st Rödbetor
1/2 Citron
2 Msk vitvinsvinäger
1/2 Dl oliv olja
1 Msk. fransk senap
1/2 Dl. hackade valnötter
Salt och peppar

Skala sellerien och rödbetorna, skär dom först i tunna skivor och strimla dom sen i tunna strimlor, lägg i en rymlig skål, pressa över saften av citronen och låt marinera i 10 min. Skaka ihop dressingen av oljan, senapen, vinägern, salt och peppar. Häll dressingen och valnötterna över grönsakerna och blanda runt. Denna sallad blir bara bättre efter några dagar så gör en stor sats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar