Matbloggstoppen

söndag 6 februari 2011

Hemlagade fiskpinnar

Hedvig är alltid en stabil hjälp när det kommer till att dubbel panera fisk, det har hon hjälpt oss med sen hon var 5 år. Det är inte så lätt har jag förstått att få ägget och skorpmjölet att fastna på det man panerar. Hemligheten är lite vatten i äggen.
 Detta använde vi till fiskpinnarna.

1 pkt. 400 gr fryst torkfilé msc märkt
2 ägg
2 msk. vatten
ca 1dl vetemjöl
ca. 2dl. skorpmjöl vi brukar välja Icas i love Eco
salt och peppar
olja och smör till stekningen

Sätt ugnen på 150 grader
Det blir lättast om fisken är lite halvfrusen, skiva den rakt över i fiskpinnestorlek.
Vispa upp ägget med vattnet och häll upp mjölet (krydda mjölet med salt och peppar) och skorpmjölet på olika tallrikar.
Vänd fisken först i , mjölet se till att det täcker runt om doppa sen fiskbitarna i ägget och se til att det fastnar lägg de sen i skorpmjölet och vänd runt så att även skorpsmulorna täcker.
Lägg en riktig bit smör i stekpannan och en rejäl slurk olja, fega inte här.
När pannan blivit varm bryn fisken så att dem blir bruna dom behöver inte bli klara utan lägg dom på ett ugnssäkert fat och när alla är bruna så låt dom bli klara i ugnen så minskar oset lite grann.
Vi åt detta med kokt potatis.

Hedvig kalla sås

1 burk gräddfil
3msk Chilisås
Lite curry
salt och peppar

Blanda alla ingredienser och såsen är klar, ibland när Hedvig gör detta så brukar hon ha i några droppar lime.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar