Till 4 personer och det räcker till minst en lunch portion kvar
400 gr Torskfilé välj färsk eller fryst, kolla att den kommer från bra bestånd eller är MSC märkt, här ställs jag alltid inför ett dilemma. FINDUS har fryst MSC märkt fisk och det är ju bra. Men om jag tittar var den är packad och filéad så står det Kina, vilket betyder att fisken fiskas i Norge fryses ned, fraktas till Kina tinas upp filéas och sen fryses igen för att skeppas hem. Känns det rimligt ur ett miljöperspektiv och kvalitén ökar ju inte av att man fryser om en vara.
Fisken innan ugnen |
75gr Smör
3 st Hårdkokta ägg
Lite hackad dill
Salt och peppar
Olja till formen
Dela filéerna i bitar så att det blir lika stora och att det blir minst två er person. Lägg filéerna i en oljad form och salta och peppra jag hade lite vin hemma som jag slog på men det går bra utan. Sätt in i ungen som du värmt till 120 grader. Smält smöret och hacka äggen, när smöret är smält så blanda i ägget och dillen (spara lite dill att garnera med). Låt fisken vara i ugnen tills den är klar ca: 15-20 min, var inte rädd för att köra fisken för lite utan ta ut den när den fortfarande är blank inuti. Servera med kokt potatis (tänk på att sätta på den innan du stoppar in fisken i ugnen) och äggblandningen så att alla får ta själv. Garanterat gott med dessa enkla smaker tillsammans och barnen älskar det . Hur gick det då med smakprovningen jo, 1-1 Oskar gillade sejen bäst och Hedvig torsken.
Fisken här serverad med ärtor och nykokta morotsslantar |
Snyggt Lars! Och broccolipastan såg också fantastiskt god ut. Och kul att man kan inspirera någon :-)
SvaraRadera