Matbloggstoppen

onsdag 9 februari 2011

Pasta med räkor, fänkål och saffran

Nu blev det pasta två dagar i rad på veckomatsedeln, men pasta är något som går att variera i oändlighet. Den här blir lite mer helgbetonad, "lyxig" då man har mer tid att lägga på middagen.


Lyxpasta

Till 4 pers
400 gr pasta (rekomenderar Barillas Capellini n.1, en sorts spagetti)
ca 12 körsbärstomater
olivolja
flingsalt
1 gul lök
½ fänkål
200 gr färska räkor
½ gr saffran
2 tsk chili pasta (typ sambal oelek)
salt & svartpeppar
3 kvistar dill, hackad

Parmensan till servering


Dela tomaterna i kvartar och ställ in i ugnen på en ugnsplåt med skalet neråt. Droppa över lite olivolja och strö på lite flingsalt. Ställ in i ugnen på 200 grader och baka i 15-20min, tomaterna ska torka lite.
Börja koka pastan under tiden som du skär den skalade löken samt fänlålen tunt. Fräs grönsakerna lätt i lite olja, tillsätt räkor, saffran och chili pastan, fräs vidare en stund.
Tillsätt den färdigkokta pastan och blanda. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt dillen.
Glöm inte att toppa med parmensan ost vid serveringen.



 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar