Matbloggstoppen

måndag 14 februari 2011

Kycklingben med smak av japan

Enkel måndagsmat som sköter sig själv ugnen, tricket är att marinera dagen innan.

1 kg. Kycklingben eller klubbor lår med ben går också fint, vi köper alltid Svensk kyckling och är noga med att kolla att det inte är vatten insprutat, om det står mörad så har producenten pumpat in vatten då är det lätt att tro att kycklingen är billig när det i själva verket är vattnet som är dyrt. Sen har kycklingar det inte så bra i något land, men vi vet att dom inte är fullpumpade med antibiotika här i sverige.
1 1/2 dl naturell yougurt
1/2 dl japansk soya
Saften från en apelsin
Torkad ingefära
Salt och peppar

Blanda allt utom kycklingen till en marinad och häll det i en påse där även kycklingen får plats. När marinaden är klar så lägg i kycklingen (för bästa resultat så snitta kycklingen först med en vass kniv) och blanda runt så att marinaden täcker. Låt kycklingen marinera över natten.
 Sätt ugnen på 200 grader, lägg upp kycklingen på ett ugnssäkert fat och häll över marinaden salta och peppra, stek i ugnen i ca. 30 minuter, efter halva tiden så ös kycklingen med marinaden som ligger i botten av fatet. Kolla att kycklingen är genomstekt innan du serverar den.
Gott till är ris, stekta rotfrukts tärningar och mango chutney.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar