Matbloggstoppen

torsdag 10 februari 2011

Mumsig Musli

Den här muslin finns alltid hemma hos oss, jag får göra ny varannan vecka. Gott till naturel yoghurt eller mjölk. Prova den här en gång och du vill inte köpa färdig musli igen.

Mumsig Musli
5dl rågflingor
5dl havregryn
100gr mandel
50gr valnötter
2dl solroskärnor
1dl kokosflingor
1dl hela linfrön
1dl råsocker
2dl vatten
3-4msk raps olja (inte olivolja)
russin så mycket som du själv vill ha i

Hacka mandel och valnötter grovt. Blanda alla torra ingredienser med mandeln och valnötterna i en stor bunke, vänta med russinen.
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vatten och oljan, häll i bunken med dom torra ingredienser. Blanda och krama blandningen så att all vätska trängt in. Bred ut i en långpanna. Sätt in i mitten på ugnen under 20-30 min. Passa muslin noga under tiden, ta ut och blanda runt så att muslin blir jämt rostad. Låt kallna när den är färdig rostad, blanda ner russinen.
Häll upp i en fin tät burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar