Ingredienser till 4 personer
12 st medelstora potatisar
1/2 normalstor purjolök, den vita sidan ger mildare smak och den gröna mer löksmak.
ca. 1 liter vatten
2 vitlöksklyftor
2 ekologiska grönsaksbuljongtärningar
2 dl vispgrädde
Lite smör
salt och peppar
Skölj purjolöken och skiva den, fräs den i lite smör tills den blir mjuk. Dela potatisen och vitlöken i bitar, lägg i dem i kastrullen och häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna.
När potatisen är mjuk så sila av buljongen men spara den. Kör potatisen i en mixer eller med stavmixer till en helt slät mos, om det är svårt att mosa kanske du behöver hälla i lite av buljongen.
Häll i moset i kastrullen och tillsätt grädden och späd med buljongen tills du är nöjd med konsistensen, det kan behövas mer vatten men var försiktig och späd lite i taget så att den inte blir blaskig. När du är nöjd så smaka av med salt och peppar.
Amerikanska pannkakor:
Amerikanska pannkakor idag med glass och chokladsås |
3dl mjöl
6dl mjölk
3st ägg
1msk socker
1tsk bakpulver
1tsk salt
Häll i mjölet och bakpulver i en bunke och vispa i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i ägg, socker och salt tills smeten är slät. Vispa då i sista mjölken, sen är det bara att steka i riktigt smör vi använder självklart laktosfritt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar