Matbloggstoppen

fredag 18 februari 2011

Grillad ryggbiff med vitlökssmör och rostade potatishalvor

Ingredienser till 4 personer

Vi är glada att ha en grill i köket
600 gr fin ryggbiff. Välj en bra tjock bit som känns fast, kolla i snittytan att det finns fett insprängt om det inte finns så kommer ni få en torr och seg köttbit. Självklart så leta efter naturbeteskött och bäst av allt är om det också är svenskt.
100 gr smör
1-2 vitlöksklyftor
lite cayennepeppar
salt och peppar
Blad persilja 2-3 kvistar
Santa Marias BBQ & Grill Mesquite krydda
10 potatisar inte allt för stora
2 rödlökar
3 st palsternackor
Olja till plåten

Sätt ugnen på 220 grader, tvätta potatisen och dela dem i halvor, skala palsternackan och löken, dela löken och nackorna i klyftor. Ställ in plåten i ugnen med olja som täcker botten, när den är varm så lägg i rotsakerna lägg potatisarna med snittytorna nedåt baka i ugnen ca. 30 min. Skär upp ryggbiffen i fyra skivor  och krydda dom med BBQ kryddan. Skala vitlöksklyftorna och mixa dom tillsammans med bladpersiljan, när allt är finfördelat så lägg i smöret och fortsätt att mixa, det är bra att mixa en längre tid så att smöret blir fluffigt då använder man inte lika mycket. Smaka av med salt och peppar och lite cayennepeppar.
När potatisen och rotsakerna börjar bli klara så grilla eller stek köttet, tänk på att ett rött eller rosa kött är mörare och saftigare än ett genomstekt kött. Salta och peppra potatisen och servera med apelsinsalladen med fänkål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar