Matbloggstoppen

onsdag 23 februari 2011

Rådjursbiffar med trattkantareller och lingon

Jag tycker ibland att det är svårt att hitta nya råvaror men i butiken finns det ju mer än man tror, ofta finns det en frys med blandat vilt, jag hittade rådjursfärs och tänkte att det kunde vara kul. Tillbehöret blev rårörda lingon med smak av pepparot som jag lärt av Mats Andersson.

Ingredienser till 4 personer
500 gr rådjursfärs
4 normalstora potatisar
2 ägg
1/2 gullök
11/2 dl vatten
Salt och peppar

Till såsen

2dl ekologisk laktosfri vispgrädde
1 dl vatten
1 dl rött vin
1 köttbuljongtärning
50gr förvällda trattkantareller
Lite colorit soya
1/2 gullök
Salt och peppar

Skala potatisen och koka den när den är mjuk så pressa den och låt den kallna. Skala löken och riv den på den fina sidan av rivjärnet. Blanda potatisen, ägget, löken och färsen till en jämn smet blanda i vattnet lite i taget och salta och peppra, gör ett stekprov för att kolla att kryddningen är bra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar